Εκδηλώσεις Δικτύου

07/03/2014 Εκδήλωση του Δικτύου στη Θεσσαλονίκη στις 6.3.2014

Το Δίκτυο Κατά της Βίας στο Σχολείο σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος – Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων, διοργάνωσε την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο ΚΕΔΕΑ και την Παιδαγωγική Σχολή ΑΠΘ, εκδήλωση με θέμα «Η πρόληψη του εκφοβισμού και της βίας για ένα σύγχρονο, ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο».

 Αφίσα

Στην εκδήλωση έγιναν εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες, ανοικτή συζήτηση με εφήβους μαθητές από 10 σχολεία της Θεσσαλονίκης, στρογγυλό τραπέζι με επαγγελματίες και 10 εργαστήρια, στα οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, άλλοι επαγγελματίες και σπουδαστές.

Συζήτηση με μαθητές 6.3.2014  

Στρογγυλό Τραπέζι 6.3.2104

Η πρωινή ζώνη της εκδήλωσης (9.30πμ - 3.30πμ) μεταδόθηκε μέσω live streaming. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ

Αφίσα

Πρόγραμμα

Δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε εργαστήριο

Υπεύθυνοι εργαστηρίων

01/03/2013 ΤΕΤΑΡΤΗ, 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στο πλαίσιο της φετινής Πανελλήνιας ημέρας κατά της βίας στο σχολείο το Δίκτυο κατά της βίας στο σχολείο διοργανώνει εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείαςκαι Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν 2 παράλληλες εκδηλώσεις με τα εξής θέματα:

  • «Οι μαθητές ανταλλάσσουν εμπειρίες, απόψεις και καλές πρακτικές για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας στο σχολείο»
  • «Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, συνεργάτες της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. συζητούν για τον εκφοβισμό και τη βία στο σχολείο»

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό οι:

Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος,

Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, κ. Παναγιώτη Καννελόπουλος,

Προέδρος Εθνικού Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., Αναπλ. καθηγητή Παιδοψυχιατρικής, κ. Ιωάννης Τσιάντης.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί βράβευση 4μελών αντιπροσωπειών μαθητών και συντονιστών εκπαιδευτικών από σχολεία Α/βάθμιας & Β/βάθμιας εκπαίδευσης της χώρας / πρώτα βραβεία πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας αφίσας και video, στο πλαίσιο εκστρατείας του Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο (σχολικό έτος 2012-2013) με τίτλο «Ενδοσχολική Βία-Συμβιώνοντας στο Σχολείο».


 

19/02/2013

Το Δίκτυο κατά της βίας στο σχολείο στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την ενδοσχολική βία και με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική ημέρα κατά της βίας στο σχολείο στις 6 Μαρτίου 2013 διοργανώνει μια σειρά δράσεων.

Οι δράσεις αυτές θα αναρτηθούν σύντομα.

17/04/2012 Δράση στο Γυμνάσιο Κορησού Καστοριάς κατά της βίας στο σχολείο

Δράση στο Γυμνάσιο Κορησού Καστοριάς κατά της Βίας στο Σχολείο (6 Μάρτη 2012)


Στο πλαίσιο αυτό το Γυμνάσιο Κορησού διοργάνωσε ημερίδα που περιελάμβανε θεωρητική προσέγγιση με τη μορφή συζήτησης και παράλληλη προβολή υλικού από το blog του σχολείου, θεατρικό δρώμενο από το βιβλίο «μου έκλεψαν το όνομά μου» του ισπανού συγγραφέα και εικονογράφου Tassies εκδ. Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. και προβολή ταινίας «Τα Μπλε Γυαλιά» του Γιάννη Κουφονίκου βασισμένη στην ιστορία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Στη φωλιά του Νίκου» από το βιβλίο «Μίλα μη φοβάσαι» παραγωγή και εκδόσεις Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου).
Υλικό της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ

 

25/03/2012 4-5 Απριλίου-Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.- Εκδήλωση Ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Σχολικό Εκφοβισμό.

Με πρωτοβουλία του Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αττικής κ. Ι. Ν. Κουμέντου και σε συνεργασία με το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. διοργανώνονται στην αίθουσα Jacqueline de Romilly του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. ενημερωτικές ημερίδες για όλους τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις συνολικά ημερίδες με το ίδιο περιεχόμενο για να παρακολουθήσουν στις 26 & 28 Μαρτίου οι Δ/ντες Β'θμιας Εκπαιδευσης (ανάλογα με τις περιφέρειες που ανήκουν) και στις 4-5 Απριλίου οι Δ/ντες Α'θμιας Εκπαίδευσης (ανάλογα με τις περιφέρεις που ανήκουν).

Παράλληλα καλούνται να παρακολουθήσουν οι: Προϊσταμένοi ΚΕΔΔΥ Αττικής, Υπεύθυνοi Αγωγής Υγείας Αττικής, Σχολικοί Σύμβουλοι Αττικής, Διευθυντές Διευθύνσεων Αττικής.

Σχετικές προσκλήσεις έχουν αποσταλλεί από την Περιφέρεια Π.Ε & Δ.Ε. Αττικής.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και το πρόγραμμα των ημερίδων διαβάστε και εδώ

 

1 2